Nu jävlar är det snart dags att bli full!

Oj oj oj, nu har det hänt en hel del!

I förgår tillsattes jäststop i vinet, därefter började processen med att skaka ur kolsyran. Jag skakade och skakade och... ja, ni fattar.

Igår kändes det som att all kolsyra lämnat vinet och det var således dags att köra i klarningsmedlet.

Vinet har stått på klarning i ca. 24 timmar och jag passade nyligen på att ta mig en titt i tunnan.

Det översta lagret av vin i tunnan var kristallklart och jag var bara tvungen att provsmaka. Fyllde ett glas och se på fan, det ser ut som vin, luktar som vin och SMAKAR VIN.

Jag har tyvärr ingen alkomätare, men en gissning är att det ligger på ca. 12% vilket är rätt standard för vita viner.

Om ett par dagar bör det vara helt klart och redo för upptappning, på Fredag kanske? Är det klart då så kan ni räkna med en rapport på Lördag om exakt hur full man kan bli på det! :D

//Sebbe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0