Klart!

Nu är mitt vin färdigt och i morgon är det dags för upptappning.

Sitter här med ett glas i skrivande stund och tro det eller ej, det smakar rikitgt bra!

Tyvärr har jag inte orkat införskaffa riktiga flaskor eftersom att jag trodde att det inte ens skulle smaka i närheten av så bra som det gör, därför får det bli PET-flaskor den här gången. Till nästa vinsats ska jag helt klart ha ordentliga flaskor och korkar!


Kommentarer
Postat av: Renhart..

Haha, minns det som i går. det var sådär jag började också.

Några tips. Låt vinet stå någon vecka till så klarnar det ännu mer. Om du nu vill få ut det absolut bästa så kan du skaffa en till hink som du kan tappa om i och sedan när det är helt klart kan du tappa om i den första hinken igen och då är det bara att köra ner häverten i den och du behöver inte vara orolig för att röra upp jästen från botten. då får du ett vin som smakar rent utan jäst. Det som är ett problem med denna metod är att vinet kommer i relativt mycket kontakt med syre som kan oxidera vinet men det tar ganska lång tid för vin med alkohol över 8% att börja smaka oxiderat så det borde väl inte vara några problem för en student. ;) Nästa grej är att om du mäter densiteten med din hydrometer innan du jäser så kan du räkna ut alkoholhalten. Formlerna finns på nätet. Lycka till.

2010-01-03 @ 23:57:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0